Selle vormi jaoks inspireeris mind kolleeg Eva. Varasemalt olin ma ahjuvormides tõsine hädaline, no ei õnnestunud need mul, peamine probleem oli kastmes. Harrastasin muna-piima kastet, aga midagi tegin ma vist alati valesti , nii et kartul ei küpsenud korralikult läbi ja pealegi ei maitsenud see mulle:(
Eval oli ükspäev lillkapsavorm lõunaks kaasas ja siis ta kirjeldas, mis ta tegi. Poes meenutasin tema juttu ja tegin mõningaid mugandusi (ma ei suuda kunagi ühestki retseptist lõpuni kinni pidada, vaid pean alati midagi muutma:).
Toit ise järgmine:
Brokoli ja lillkapsa keetsin eelnevalt, tegin küllaltki suured tükid, aga eks see ole maitse asi. Kogus on silma järgi, palju soovi on. Keeduvee maitsestasin eelnevalt õrnalt soola ja sidurnipipraga.
Samal ajal praadisin pannil suvikõrvitsa tükid (kuna mul on olnud halb kogemus baklažaani ahjuvormi lisamisel seda eelnevalt läbipraadimata, siis otsustasin seekord nii), maitsestasin õrnalt ka seda sidrunipipraga.
Kui suvikõrvits praetud ja pann vaba, tegin sama panni peal (et vähem nõusid määrida:) valmis kastme - praadisin teelusika otsa täie jahu, väike pakk kohvikoort (tegin koguse umb 3 portsjonit). Tegelikult jahu osa võib vist välja jätta. Kui koor kuum, lisasin juurde juustu. Olen lisanud nii mozzarella juustu kui ka mingit pehmet valget kreeka juustu, mõlemad olid head, ning lisaks tavalist riivjuustu. Võib piirduda ka ainult riivjuustuga. Kui juust sulanud, siis segasin kõik komponendid omavahel ahjuvormis, peale veelkord juustu ja ahju umb 180kraadiga. Toit on valmis, kui juust on pealt mõnusalt küpsenud.
Arvestada tuleb kastme puhul, et köögivili ei peagi olema kastmega ühtlaselt kaetud, vaid köögivili peab olema kastmega koos, kaste on ainult sidumiseks.
NB! Kuigi köögivili on tervislik, siis juust teeb toidu väga väga rammusaks ja väikesele kogusele tervet pakki riivjuustu pole mõistlik panna. Aga igaüks peab ise järele proovima, mis on õige kogus.
NB NB! Kui toidule lisada kartulit (kartulit peaks eelnevalt ahjus natuke küpsetama), siis võtab toit veidi ühepajatoidu maitse ja parem juba tehagi ühepajatoitu.
Head isu!
Monday, 27 July 2009
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
Kuidas sa lillkapsast ja brokkolit keedad?
ReplyDeleteSiinkohal soovitus - kui tahad, et vitamiinid säiliks, siis mitte ära keeda vaid pane need lihtsalt tulisesse vette (äsja keema läinud), samas pott tõsta kuumalt pliidilt juba ära - sellest täiesti piisab, et lillkapsa ja brokkoli pehmeks saada, aga samas säilivad ka vitamiinid. Ning kui sul kodus auruti, siis see on veel parem viis...
no ma olen nad keevasse vette pannud (vähene vesi) ja siis 5-10 minutit keetnud. Aga see eeltöötlemine on oma asi, kuidas täpsemalt:)
ReplyDeleteaga need vitamiinid - ahjus ei jää neist vist nagunii midagi järgi, nii olen kuulnud...